Данъчни влизат в лабораториите заради Covid-тестовете

Данъчни влизат в лабораториите заради  Covid-тестовете

Инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) започват проверки в лабораториите, които извършват тестове за Covid-19. Причина са множество сигнали, подадени от граждани през последните дни, за неиздаване на касови бележки при заплащане на изследванията. съобщиха от НАП в четвъртък.

В последните дни пред лабораториите у нас се извиха опашки заради въведения задължителен отрицателен PCR тест като условие за вход в Гърция. Наличието на отрицателен тест за преминаване на граничния пункт Промахон е в сила от 15 юли и трябва да бъде направен до 72 часа преди преминаването. Това принуди българите с резервирани почивки в Гърция да организират скоростно изследвания, което претовари лабораториите.

От НАП казаха, че "започват поредица от открити наблюдения и контролни покупки", което означава, че самите данъчни ще се подложат на тестове.

От НАП са информирали ръководителите на лабораториите за увеличаването на сигналите и ангажиментите им да отчитат продажбите с фискални бонове, както и за предвидените в законодателството санкции.

Сигнали за данъчни нарушения, като неиздаване на касови бележки, могат да се подават в работно време на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700, на цената на градски разговор от стационарен телефон и според тарифите на съответния мобилен оператор.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес