Данъчните извадиха 0.5 млн. лв. скрит оборот на зеленчуковите борси

Само за четири дни – от 11.08 до 14.08, по време на проверките на най-големите тържища за плодове и зеленчуци в София, инспекторите на НАП са разкрили нелегална търговия на близо 50 тона плодове и зеленчуци без документи. Впоследствие търговците в борсите са декларирали над 500 000 лв. оборот повече спрямо седмицата, преди инспекторите да тръгнат на проверка, съобщават от НАП.

От понеделник започват и непрекъснати наблюдения на търговците, които по време на проверките са продавали стоки без документи за произход. Ще има непрекъснато присъствие на инспектор на НАП в търговския обект през цялото работно време в продължение на дни или седмици. По време на такива наблюдения оборотите на търговците се увеличават от 5 до 100 пъти, сочи практиката на НАП досега. Продължават и съвместните проверки на НАП и Комисията за борсите и тържищата.

Тази седмица ще започне и съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда за спазването на осигурителното законодателство. Ще се проверява дали работниците са осигурявани на реалните си заплати и дали са платени осигурителните вноски върху възнагражденията на персонала.

Споделяне

Още от Бизнес