Данъчните обявяват търг за продажба на вили в голф комплекс край Балчик

Данъчните обявяват търг за продажба на вили в голф комплекс край Балчик

Две еднофамилни къщи на морето, собственост на софийска фирма със задължения към хазната, обяви за продан на търг столичната дирекция на НАП, съобщават от приходната агенция.

Ваканционните имоти се намират край Балчик, в един от най-големите голф комплекси в страната - "Лайтхаус голф ризорт". От следващата седмица до 11 септември кандидат купувачите могат да правят огледи на имотите. Пак в същия срок в сградата на столичната НАП ще се приемат ценови предложения за закупуването им. Кой ще е новият собственик на луксозните имоти, ще стане ясно на 13 септември, когато ще бъдат отворени всички оферти.

И двете къщи са двуетажни, като разгънатата застроена площ на всяка от тях е около 85 кв. м. СОТ, климатици, топло и хидроизолация, вътрешни стълби от първия към втория етаж, облицовани с полиран камък, луксозно оборудвани санитарни помещения на двата етажа са част от екстрите на продаваните сгради.

Началната цена, от която ще стартира наддаването, е 88 130 лв. за едната и 88 501 лв. за другата. В агенциите за имоти вилите в голф комплекса край Балчик се предлагат за 66 хиляди евро. За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20% от първоначалната тръжна цена.

Само през август публичните изпълнители от София са обявили повече от 40 търга за публична продан на движими и недвижими активи на длъжници.

Освен парцели, жилищни, административни и промишлени сгради, за продан са изнесени леки и товарни автомобили, различни уреди и машини, сред които има един кулокран и два пътеполагащи крана.

Всички обяви на данъчните могат да се видят в специалната секция на страницата на НАП.

Споделяне

Още от Бизнес