Данъчните повторно запечатаха хотел "Маринела"

Санкцията отново е за неотчитане на оборота към системата на НАП

Данъчните повторно запечатаха хотел "Маринела"

Ден, след като съдът отмени запечатването на столичния хотел "Маринела", данъчните наложиха мярката повторно, научи Mediapool.

В четвъртък вечерта рецепцията и лоби-барът на обекта отново са запечатани. Поводът е проверка, при която е установено, че хотелът не подава данни за приходите си към информационната система на Националната агенция за приходите (НАП).

Мярката отново е наложена за срок от една седмица.

Преди седмица данъчните запечатаха частично хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, който се издирва заради обвинения за данъчни престъпления.

Тогава също бяха запечатани рецепцията и лоби-барът, като бе разпоредено да продължи обслужването на настоящите гости, но да не се приемат нови. Въпреки че мярката бе наложена за срок от една седмица, в сряда Административен съд - София отмени запечатването.

Най-сериозното нарушение на стопаните на хотела, установено при данъчната проверка през септември, е, че фискалната система на обекта не е подавала данни към Националната агенция за приходите (НАП). Освен това е установено несъответствие между касовите наличности и отчетите.

Друга констатация е, че липсва свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. Има издадено свидетелство на името на фирмата на стария собственик, но не и на новия.

Миналата седмица ръководството на хотела разпространи позиция, че е взело мерки за отстраняване на нарушенията и още на 17 септември управата е внесла необходимите документи по изисканите протоколи. При това положение остава неясно защо данъчните повторно предприемат мярката запечатване.

В края на август разследващите арестуваха сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо, по дело за пране на пари и данъчни престъпления. Самият Арабаджиев - баща и съпругата му се издирват с европейска заповед за арест. По-рано Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Арабаджиеви.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес