Данъчните продадоха 4 луксозни апартамента в Балчик за над 300 хил. лв.

Данъчните продадоха 4 луксозни апартамента в Балчик за над 300 хил. лв.

Националната агенция за приходите (НАП) продаде четири луксозни апартамента в комплекса “Марина сити” в Балчик за 313 535 лева, съобщиха от варненската дирекция на агенцията. Имотите са продадени на таен търг. Те са били собственост на нередовен платец.

 

Новите притежатели са се е сдобили с жилищата на цена с 50% по-ниска от пазарната. Апартаментите в “Марина сити” вървят между 65 и 85 хиляди евро в зависимост от големината. Комплексът е собственост на фирма, свързана с “Холдинг Варна” на варненската бизнес групировка ТИМ.

 

От обявленията на приходната агенция става ясно, че апартаментите са продадени след няколко опита, като цената на най-скъпия от тях – 94.35 кв.м. - от 105 870 лева е паднала на 84 696 лева.

 

На 30 август същият длъжник ще се прости с още един апартамент в “Марина сити”, става ясно от обява за продажба чрез таен търг. Жилището е със застроена площ над 82 кв.м. и това е третият опит за продажбата му. Цената е паднала от 80 740 на 52 319 лева.

В края на септември НАП Варна ще обяви на публична продан поземлени имоти, разположени в Равда, Слънчев бряг и Свети Влас, като тяхната цена варира от 60 до 600 хиляди лева в зависимост от големината на парцелите, съобщиха още от приходната агенция.

Споделяне

Още от Бизнес