Данъчните проверяват около 300 души с големи разходи, но без доходи

Данъчните проверяват около 300 души с големи разходи, но без доходи

Данъчните започват проверки на 290 души, които са извършили големи разходи, но нямат никакви официално декларирани доходи, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).

Общото между всички, на които са възложени проверки е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от НАП.

Едновременно с това тези физически лица са извършили значителни разходи от над 50 000 лв. за една година, се казва в съобщението на данъчните.

Инспекторите на НАП ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

"Тези 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени", коментира по този повод заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.

Споделяне

Още от Бизнес