Данъчните ще проверяват и концертите на "Металика" и "Рамщайн"

Служителите на Националната агенция за приходите (НАП) в София ще проверяват предстоящите в края на юни фестивали "Парк лайф" и "София рокс", съобщиха от агенцията. Отново, съвместно с полицията, данъчните ще извършват наблюдение и контрол на входовете на Терминал 2 на летище "София" и на националния стадион, където ще бъдат концертите.

Инспекторите от приходната агенция ще следят за броя на хората, които влизат, за наличието на фалшиви билети за вход и за отчитането на приходите от концерта. Ще се проверява дали организаторите начисляват дължимия данък върху възнаграждението на всеки един от чуждестранните изпълнители, участващи в
концертите, както и дали за лицата, наети по граждански договори за даден концерт, се начисляват и декларират  дължимите данъци и осигуровки.

Освен това данъчните ще проверяват и амбулантните търговци, които продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи. Инспекторите ще следят за произхода на продаваните стоки и придружаващите ги документи. След приключване на изявите ще се засичат отразените от търговците продажби чрез касовите
апарати. 

"Целта на проверките по време на големите музикални изяви в София е предварително да установим дължимите от организаторите данъци и осигуровки. Само от  концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София, на които имаше засилено присъствие на инспектори от столичната НАП, в бюджета са внесени данък печалба и осигуровки за повече от 90 000 лв.", заяви Светлана Паунова, директор на териториалната дирекция на НАП в София.

От столичната НАП заявяват, че тези  проверки няма да са инцидентни, а ще съпътстват проявите на всички световни звезди в София.

Споделяне

Още от Бизнес