Данъчните ще следят за нарушения търговските обекти на Spirit of Burgas

През юли са съставени 67 акта по Южното Черноморие, най-честото нарушение е неиздаване на касова бележка

Данъчните ще следят за нарушения търговските обекти на Spirit of Burgas

Засилени проверки започват бургаските данъчни на търговските обекти на фестивала Spirit of Burgas, който започва в петък. От съобщение на местната администрация става ясно, че контролът цели да изкара на светло реализираните обороти по време на двудневния фестивал, които да се обложат с дължимия данък в реален размер.

Данъчните обещават по време на проверките да са "изцяло разпознаваеми". Те ще са със сини блузи с надписите на агенцията.

Освен на Spirit of Burgas, ще продължи и засиленият контрол на Националната агенция за приходите (НАП) по българското Черноморие по време на активния летен туристически сезон. Само за юли по Южното Черноморие са извършени 610 проверки, при които са съставени 67 акта.

Най-често срещаното нарушение е неиздаването на касова бележка. От НАП апелират да изискваме от търговците фискален бон, а в случаите на отказ да информираме приходната агенция на телефон 0700 18 700.

От 21 юли е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с НАП, напомнят още данъчните.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави единствено в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, а също и при продажбата на билети, фишове и талони за участие в хазартни игри.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?