Данъчните запечатаха над 100 обекта по Северното Черноморие

Данъчните запечатаха над 100 обекта по Северното Черноморие

От началото на юли от НАП-Варна са издадени 100 заповеди за запечатване на различни туристически обекти по Северното Черноморие, съобщи Ваня Димитрова, началник на дирекция "Контрол" в агенцията, цитирана от БТА.

По думите ѝ повече от половината разпореждания са изпълнени. За останалите е сезирана прокуратурата, тъй като собствениците са пререгистрирали обектите си.

Проверките на данъчните са общо 4 400, уточни Димитрова. Засечените нарушения са 345. Димитрова допълни, че инспекторите са събрали над 60 хиляди лева от длъжници, които реализират оборот, но не плащат вноските си към държавата. Парите са събрани направо от касите на обектите.

От началото на юли във Варненска област членовете на междуведомствения координационен център са извършили 2 990 проверки, допълни директорът на полицията в крайморския град комисар Даниел Пашов.

Откритите нарушения са 254. По думите на Пашов най-честите са неиздаване на касови бонове, липса на здравни книжки на персонала или на категоризация на заведенията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес