Данъчните затвориха аквапарка край Равадиново

Аквапаркът в Равадиново, разположен в близост до замъка атракцион

Националната агенция по приходите (НАП) е затворила аквапарк "Нептун" край село Равадиново. Причината е неиздаването на касови бележки, което означава укриване на обороти. Това съобщиха от НАП.

Данъчните са направили проверките си като тайни агенти на аквапарка. Той се намира близо до замъка "Влюбен във вятъра" в Равадиново, на около 5 км от Созопол.

Аквапарк "Нептун" беше открит с шумна реклама през миналата година. Разположен е на площ от 50 декара сред зелени площи и обширни пространства със заведения за хранене, барове, зони за релакс и допълнителни услуги. Има 4 басейна, множество пързалки тайфун със спираловидни туби, изкуствени реки и други забавления.

Цената за един ден на човек е 38 лв., а за половин – 30 лв., според информация на сайта на парка. Посочено е, че в момента е затворен.

Атракционът е собственост на фирма "Пик Груп" ЕООД - на сина на собственика на замъка Георги Тумпалов - Костадин Тумпалов. Проектът е реализиран с кредит от 10 млн. лева от Българо-американска кредитна банка и със собствени средства на Тумпалови.

Обектът е бил наблюдаван от данъчните, които получили сигнали за неиздаване на касов бон.

"Тайните" агенти на НАП също не получили такъв документ. Извършената проверка от НАП установила, че фискалните устройства на аквапарка не са подавали информация към сървърите на НАП.

"Всеки фискален апарат трябва да е свързан със сървара на НАП, за да имаме информация за извършваните продажби. Обектът е наблюдаван от звеното за фискален контрол – Бургас и е установено, че такава информация не се подава, поради което става дума за укриване на обороти. Затова и се наложи мярката за запечатване на търговския обект", каза говорителят на НАП Бургас Христо Узунов.

Затварянето на съоръжението подлежи на обжалване. Иначе остава затворен за месец, което означава, че сезонът за аквапарка е приключен.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?