Данаил е бил тормозен психически преди да наръга с нож съученика си

Съдът остави за постоянно в ареста 15-годишния Данаил

15-годишното момче, което наръга свой съученик с нож в столичния кв. "Надежда", е било системно тормозено онлайн. Това каза адвокатът му Ивайло Абаджиев пред бТВ.

Нападателят се казва Данаил Бейгберди, роден е в България, но е от ирански произход.

"В продължение на цялата учебна година той е бил тормозен от свои съученици - вербално и с колажи с негова снимка и на хора, изпълняващи хомосексуални действия. Наричали са го "педераст", "джихадист" и други от сорта", каза Абаджиев.

По думите му нито родителите, нито учителите са взели мерки да прекратят тормоза, въпреки че са знаели за него.

"Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем. Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание", заяви Абаджиев.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж по адрес на Данаил.

"В случая става въпрос за едно дете - той, когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели? Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят - това е", смята защитникът на момчето.

Според него с подигравките си другите момчета са го подтикнали към действията му.

След извършеното престъпление15-годишното момче, направи пълни самопризнания пред негови приятели, които го заснеха на видео.

"Това е някакъв шок в неговата глава. Той застава и си разказва, реакцията не е нормална - житейски не е нормална", смята Абаджиев.

"Никой не отрича, че Данаил ще си понесе отговорността - тук няма спор", каза още адвокатът му.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?