Данаил Кирилов вече се среща официално с Джок Полфрийман

Данаил Кирилов вече се среща официално с Джок Полфрийман

Правосъдният министър Данаил Кирилов е провел официална среща с австралиеца Джок Полфрийман. Наскоро освободеният от затвора е бил поканен в качеството си на представител на неправителствената организация Българското затворническо сдружение за рехабилитация, която защитава правата на лишените от свобода.

"Двамата се разбраха да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения. Австралийският гражданин ще подготвя и аналитични материали във връзка с подобряване на условията в местата за лишаване от свобода", съобщиха от правосъдното министерство.

Това е втората среща между Кирилов и Полфрийман. Преди десетина дни австралиецът разпространи във фейсбук снимки от разговор между двамата близо до БНБ. По същото време се провеждаше протест на КТ "Подкрепа" срещу идеята първият ден от болничния да не се плаща. Полфрийман обяви, че подкрепя недоволството.

Австралиецът все още чака окончателното решение на Върховния касационен съд дали предсрочното му освобождаване от затвора ще бъде преразглеждано. Искането за ново дело бе отправено от главния прокурор Сотир Цацаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България