Данчо Лазаров се оттеглял от оперативната работа във волейболната федерация

Италианецът Камило Плачи е новият треньор на националите

Сн. БГНЕС

Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров обяви, че смята да се оттегли от оперативната работа в спортната централа и да се съсредоточи  към ангажиментите си в Европа. Италианецът Камило Плачи пък ще е новият треньор на мъжкия национален отбор на България по волейбол.

"Въвеждаме две нови структурни длъжности - двама изпълнителни президенти. Петър Кънев и Станислав Николов. Тъй като моите ангажименти в Европа са големи. И съвсем легитимно искам част от моите права да ги прехвърля на тях", каза Лазаров.

Преди Олимпиадата оставката на Лазаров и колегите му във федерацията бе поискана от най-успешния български треньор на клубно ниво Радостин Стойчев. Лазаров отказа да се оттегли и Стойчев, придружен от звездата на тима Матей Казийски напусна отбора преди Олимпиадата.

"Решихме, че твърдо трябва да пристъпим към нова структура. Тя е прекопирана от Бразилската федерация по волейбол. Много говорихме с тях. Сръбската и италианската федерации са с подобна структура. Предполагам, че в следващите седмици всичко това ще бъде представено написано", посочи от своя страна Кънев, който е бивш депутат от БСП.

До края на годината ще има Общо събрание на федерацията.

В четвъртък Управителният съвет на федерацията предпочете с тайно гласуване Плачи пред сегашния треньор Найден Найденов, но разликата между тях бе само един глас -  8:7 гласа.

Федерацията ще предложи на Найденов да стане помощник треньор, но той вече съобщи, че няма да приеме подобно предложение.

Любо Ганев  все пак ще се опитва да го склони, като за целта ще замине за Дупница, където Найденов води местния тим Марек Юнион-Ивкони.

Плачи бе заместник при последните трима треньори – Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов. Работил е и за руския национален отбор.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт