Мартин Стоев спряган за нов треньор на волейболните национали

Данчо Лазаров ще каже утре дали подава оставка

Спортното министерство проверява финансите на волейболната федерация

Радостин Стойчев след като класира отбора за Олимпиадата, сн. БГНЕС

Шефът на волейболната федерация Данчо Лазаров ще обяви в четвъртък дали смята да подава оставка, както поискаха оттеглилият се треньор на националния отбор Радостин Стойчев и звездата на тима Матей Казийски.

“Утре ще разберете дали ще подам оставка. Аз не знам защо трябва да съм лошият герой. Аз искам да защитя федерацията, която е направила толкова много през последните 10 години. Матей и Стойчев си тръгват защото увеличиха исканията си към федерацията. Стойчев е доказан само на клубно равнище. Не е направил нищо за България до момента. Той не заслужава тази заплата", заяви Лазаров пред Нова телевизия.

В четвъртък в Правец ще се проведе общо събрание на федерацията, на което ще бъде обсъдена отново кризисната ситуация във волейбола. В момента мъжкият национален отбор се води от помощниците на Стойчев Найден Найденов и Георги Петров.

За постоянен треньор се спрягат имената на бившия наставник на националите Мартин Стоев и на Пламен Константинов. Според неофициална информация Стоев е на крачка от завръщане в отбора.

В същото време не се изключва и друго развитие на ситуацията. Данчо Лазаров вече съобщи, че би си подал оставката само по искане на премиера Бойко Борисов, който отделя доста време от напрегнатото си всекидневие за волейбола.

"На Стойчев никой не му търси отговорност за това, което споделя. Никой не го е гонил. И двата пъти премиерът го покани да продължи работата си в националния отбор. На него отчет няма да му давам, мога да дам отчет само на общото събрание. Това там не са взети от улицата хора, това са професионалисти. Елате на събранието и бъдете свидетели на това, което ще стане. На един треньор, който аз съм назначил, няма да давам отчет“, каза още Данчо Лазаров.

В същото време министърът на спорта Свилен Нейков съобщи пред БНТ, че "процесите са много динамични" и той иска Матей Казийски да бъде в националния отбор за олимпийските игри. Нейков съобщи още, че скоро очаква резултати от финансовата проверка във федерацията, след като Стойчев даде сигнал за злоупотреби.

Матей Казийски е един от основните играчи на италианския Тренто, който се води от Радостин Стойчев и е един от най-успешните европейски отбори през последните години.

Вече стана ясно, че Стойчев и Казийски се ползват с подкрепата и на други играчи в отбора. Цветан Соколов, за който стана ясно в сряда, че вече ще играе в италианския гранд Кунео, заяви, че "това, което правят Радо Стойчев и Матей Казийски е правилно и аз стоя зад тях". Той обаче засега не смята да напуска отбора.

В същото време капитанът на тима Владимир Николов стои по-дистанцирано спрямо Стойчев и изказа недоволство, че не е бил част от делегацията на националния отбор, която се срещна с Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Колко време давате на новия парламент?