Даниел Чипев става главен продуцент на новините на БНТ

Даниел Чипев става главен продуцент на новините на БНТ

Даниел Чипев, който напусна БНТ, за да стане главен изпълнителен продуцент на новините на Нова тeлевизия, се връща в обществената телевизия. От следващата седмица той ще е главен продуцент на новините в БНТ.

Преди две години Чипев се премести в Нова телевизия по покана на бившата си шефка в БНТ Вяра Анкова, която в момента е изпълнителен директор на частната медия. Тогава той замени Дарина Сарелска, която се "раздели" с Нова телевизия малко след скандала, избухнал заради твърдения на Васил Иванов за налагана от нейна страна цензура.

Анкова и Чипев работеха заедно в обществената телевизия, където той беше шеф на новините.

Напускането на Чипев е поредната кардрова промяна в Нова телевизия, след като тя беше придобита от Кирил и Георги Домусчиеви, а кадарът на свързаната с Делян Пеевски „Канал 3“ Миляна Велева, стана директор на новините в медията.

Даниел Чипев започва кариерата си през 1997 г. като вътрешнополитически репортер в Ефир 2 на БНТ. От 2000 г. до 2003 г. работи в телевизия „Ден“ като политически репортер, а от 2003 до 2004 г. е в Нова телевизия. След завръщането си в БНТ става един от водещите на ранната емисия „По света и у нас” от 18:00 часа в момента на нейното създаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20:00 часа. През 2010 г. е назначен за изпълнителен продуцент на новините в БНТ, а през 2013 г. продуцира следобедния публицистичен блок „Още от деня”. От 2013 г. оглавява дирекция „Информация” на националната телевизия. Дипломира се в СУ „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен по телевизионна журналистика.

В момента главен продуцент "Новини" в обществената телевизия е Георги Младенов.

В БНТ от около месец се е върнала и Мария Чернева. Тя напусна телевизията миналата година в знак на несъгласие с решението на ръководството да ѝ бъде отнет ресорът, което било съпроводено с "публична екзекуция" пред цялата редакция.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?