Даниел Митов обсъдил с Бжежински отношенията с Русия

Външният министър Даниел Митов се срещна във Вашингтон със Збигнев Бжежински, съветник и член на Управителния съвет на Центъра за стратегически и международни изследвания.

Двамата обсъдиха редица въпроси, сред които отношенията с Русия и възможности за разширяване на сътрудничеството със САЩ, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В рамките на последния ден от посещението си във Вашингтон Даниел Митов е разговарял и с Чарлз Купчан, старши директор за Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ и с представители на аналитични центрове във Вашингтон.

Сред темите на разговорите са били настоящата криза в Украйна, мерките за укрепване сигурността на източния фланг на НАТО, както и усилията на международната общност за подпомагане на иракското правителство за противопоставяне на заплахата от организацията "Ислямска държава в Ирак и Леванта".

Митов подчертал, че ангажиментите на България като член на ЕС и НАТО са основен приоритет на служебното правителство, особено в контекста на променената среда на
сигурност в Европа и Близкия изток и решенията на Алианса от срещата на върха в Уелс.

Той отбелязал, че страната ни цени високо двустранните отношения и задълбочаването на
стратегическия характер на сътрудничеството със САЩ.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?