Даниел Митов: Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти

Даниел Митов, сн. БГНЕС
Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти. Това заяви външният министър Даниел Митов в своето обръщение към дипломатите от МВнР по повод Деня на българската дипломатическа служба, публикувано на сайта на министерството. 
 
По думите му евроатлантическите ценности са най-прекият път за постигането на добър жизнен стандарт за българина и за неговото равноправно участие в интеграционните процеси на континента. 
 
"Посредством сътрудничеството си в интернационални формати като ЕС и НАТО ние увеличаваме механизмите за осъществяването на българските интереси, както и хоризонтите пред тях. Затова споделям с Вас убедеността си, че въпреки някои рискове, които се генерират в геостратегическото съседство на континента, Европа ще продължи по пътя на интеграцията и обединението", коментира Митов.
 
Той дава висока оценка на българските дипломати, като според него "МВнР демонстрира как страна с ограничени средства може да води разпознаваема и силна външна политика". 
 
"Това, че българските дипломати успяха да предложат конкретни решения на сложни обстоятелства, е една от оценките на нашите партньори от ЕС и НАТО, към която се присъединявам и аз”, посочва той.
Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?