Даниел Смилов: ГЕРБ се самозастреля. Горанов лъсва отново като топла връзка с ДПС

Даниел Смилов: ГЕРБ се самозастреля. Горанов лъсва отново като топла връзка с ДПС

"ГЕРБ се самозастреля с гласуването за пенсионното осигуряване. Няма политическа логика в това, което се случва. Горанов лъсва отново като топла връзка с ДПС. Пеевски и той е в играта отново". Това коментира анализаторът Даниел Смилов във Фейсбук профила си малко след като ГЕРБ и ДПС гласуваха силно оспорваните промени в пенсионния модел.

"Каквито и да са чисто икономическите аргументи (а те са спорни), не може да се налагат така решения без да са обсъдени с партньорите, само защото Горанов и ДПС ги подкрепят. Това е или невероятна глупост, или е тестване на водата за приобщаване на ДПС в управлението. Каквото и да е, то е недопустимо - компромис тук е невъзможен. Затова коалиционните договорености трябва да се обсъдят отново и то много твърдо: РБ не бива да остава в правителството без гаранции, че днешното решение ще се ревизира, както че и подобни импровизации няма повече да има", пише Смилов.

"ГЕРБ сигурно ще дадат заден ход, но защо си правят такъв предколеден подарък е мистерия, от която направо си мирише. Ако си мислят, че вече могат да си управляват с ДПС, жестоко се лъжат", обобщи той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?