Даниел Вълчев се оттегля само като заместник на Меглена Кунева

Даниел Вълчев, снимка БГНЕС

Зам.-председателят на Движение България на гражданите Даниел Вълчев обяви в понеделник, че се оттегля само от този пост, но остава активен член на партията, ръководена от Меглена Кунева, и не напуска политиката. Това се посочва в негово заявление до медиите, съгласувано с Кунева, след като вестник "Преса" съобщи, че той се оттегля от политиката, за да се отдаде на преподавателската си дейност.

Вълчев потвърждава, че смята да поеме повече отговорности в преподавателската си дейност в Юридическия факултет на Софийския университет, след като наскоро стана професор по право. Той посочва, че решението му да се оттегли от ръководните постове в партията е от лично естество и във връзка с университетските му задължения, но ще продължи да участва в работата и форумите на партията.

"Винаги съм се гордял, с това, че съм един от създателите на ДБГ и оставам активен член на движението", подчертава Вълчев. Той изразява "своята безусловна подкрепа" за Меглена Кунева и допълва, че без нея проектът не би бил възможен.

"Въпреки трудностите, ДБГ успя да запази добра форма и днес се намира пред важен момент от своя живот. Вярвам, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори съществува сериозна възможност за успех на Реформаторския блок. Имаме и много сериозен шанс за участие в следващото управление на страната", допълва Вълчев и изразява увереност в единството и че твърдо и в партньорство трябва да се отстояват позициите в рамките на коалицията.

По думите му, "България на гражданите" ще спечели, ако издигне на водещи места в листите утвърдени местни лидери и млади и перспективни национални политици.

Според устава на движението, на мястото на зам.-председателя се избира нов по предложение на лидера на партията, като се очаква Меглена Кунева да направи номинация за свой заместник.

Другите ѝ двама заместници са Найден Зеленогорски и Йонко Грозев.

Споделяне

Още от България