Даниела Дариткова оглави парламентарната здравна комисия

Даниела Дариткова, сн. БГНЕС

Даниела Дариткова (ГЕРБ) оглави парламентарната комисия по здравеопазването. Тя заема мястото на подалия оставка след скандала във ВМА ген. Стоян Тонев.

За заместник-председател на здравната комисия беше избран бившият зам.-министър на здравеопазването в първото правителство "Борисов" Кирил Добрев, а за нов член на комисията - Вяра Церовска, също от ГЕРБ.

Промените в постоянните комисии и в парламентарните делегации бяха включени като първа точка в дневния ред на парламентарното заседание.

Кирил Добрев беше освободен като заместник-председател на комисията по култура и медии, на поста беше избрана Красимира Анастасова.

Вяра Церовска беше освободена като член на парламентарната комисия по външна политика, на нейно място беше избран Красимир Петров, също от ГЕРБ.

Депутатите избраха Георги Кючуков (АБВ) за член и ръководител на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея по франкофония. Досега делегацията се оглавяваше от
колегата му Иван Станков.

Лъчезар Никифоров от АБВ зае мястото на Росица Янакиева като член на комисиите по правни въпроси и по вероизповеданията.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?