ДАНС експулсира в Германия четирима предполагаеми терористи

ДАНС експулсира в Германия четирима предполагаеми терористи

ДАНС експулсира четирима германски граждани, за които се предполага, че са съпричастни към терористична организация, действаща в Сирия и Ирак, чието име не се споменава.

Заедно с тях е задържан и непълнолетен германец, който е бил предаден на социалните власти, за да бъде предаден впоследствие на семейството си в Германия, съобщават в четвъртък от агенцията.

Петимата са пътували с влак от Букурещ за Истанбул и са задържани на ГКПП "Кап. Андреево". В поведението на задържаните са установени признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци-терористи, допълват от ДАНС.

По информация на службата непълнолетното лице е целяло да достигне до Сирия, за да се присъедини към терористична групировка. Очевидно информацията идва от германските власти, тъй като в съобщението се уточнява, че петимата са имали наложена забрана да напускат Германия. Заради това единият от задържаните е ползвал чужд паспорт.

Със заповед на председателя на ДАНС на четири от лицата са наложени принудителни административни мерки "експулсиране" и "забрана за влизане в Република България". Мерките са изпълнени от компетентните органи, допълват от агенцията.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?