ДАНС се занимава с внуците ми, обяви Божков

Васил Божков

ДАНС е поискала от всички нотариуси в страната да поставят под наблюдение и да забавят сделки с имущество на хазартния бос Васил Божков, негови фирми, фондации и свързани с него лица. Това става ясно от публикуван от бизнесмена във фейсбук документ. Особеното наблюдение трябва да продължи до края на годината. Дотогава нотариусите трябва и да забавят осъществяването на тези сделки, посочва се в искането на ДАНС. То е подписано от шефа на финансовото разузнаване Георги Попоиванов. Изпратено е преди няколко дни – на 27 август. Това е правомощие на ДАНС по закона за мерките срещу изпиране на пари.

В списъка с фирми под особено наблюдение са около 200 дружества, както и няколко физически лица.

"В този "престъпен" списък са включени дори внуците ми", написа Божков.

Според него издаването на подобен документ е "пряко доказателство за нарушаване на законите, злоупотреба с власт и репресия".

"Днес Шиши управлява отново ДАНС. Този път неофициално. Използва го за бухалка, за да заграбва бизнеси и прикрива престъпленията си. Документът, който публикувам е изпратен от негова маша и ръководител в ДАНС до всички нотариуси в България", посочва укриващият се в Дубай бизнесмен.

От началото на годината Божков е в чужбина, след като срещу него бяха образувани няколко дела. Към момента той с 19 обвинения. Негови близки също бяха арестувани и обвинение.

Месеци наред Божков пуска във фейсбук различни информации, които според него доказват, че е плащал подкупи на пермиера Бойко Борисов и на бившия финансов минситър Владислав Горанов. Засега реакция от прокуратурата няма.

Споделяне

Още по темата

Още от България