Дарина Павлова обяви:MG корпорация не се продава, нито се променя

Всичко съградено от Илия Павлов е собственост на фамилния тръст ПАВЛОВИ и са изключени промени в управлението и ръководството на MG Корпорация. Това заявява в писмо до БТА съпругата на убития в петък бизнесмен Дарина Павлова. "Отнеха живота на съпруга ми, бащата на моите деца, създателят и лидера на Корпорация МГ. Задължена съм пред неговата светла памет да заявя, че мисията му продължава", декларира още тя.

Вдовицата на убития пристигна от САЩ, където семейство Павлови живее, в София събота следобед и това писмо е първата ѝ публична проява оттогава.

Павлова напомня, че както и до настоящия момент, MG Корпорация се управлява от основаната от Илия Павлов компания MG AM Co" (MG Asset Management Company), която се ръководи от борд на директорите в състав: Илия Павлов - председател, Бояна Попова - заместник-председател и изпълняващ длъжността председател на борда, Борислав Геновски - изпълнителен директор,. Майкъл Дешено - изпълнителен директор и членове Браян Дженкинс, Герхард Баум, Николай Вълканов, Недялка Сандалска и Павел Найденов, баща на убития Павлов.

Съгласно волята на Илия Павлов, мисията на управляващата компания продължава да бъде максимизиране на стойността на активите и защита на интересите на акционерите, посочва в писмото Павлова. Тя заявява, че Илия Павлов е оставил ясна и точно разчертана визия за развитието на MG за поколения напред, която ще бъде осъществена от неговото семейство и съратниците му.

По думите ѝ Илия Павлов ще остане в историята като "истински мъж с модерно мислене и разбиране за значимите стойности на смисъла на човешкия живот".

Над три часа заседаваха днес основните фигури в съвета на директорите на Мултигруп заедно със съпругата на Илия Павлов Дарина. Срещата започна в 10 ч. в централата на групировката. Пръв, към 13.30 ч., от сградата излезе бащата на Павлов Павел Найденов, а 15 минути по-късно си тръгна и Дарина Павлова, придружена от голямата дъщеря на Илия Павлов от първия му брак. Ауди-то на Дарина бе съпроводено от кола с охраната ѝ. Към 13.50 ч. си тръгна и изпълнителната директорка на "Балкантурист" Нели Сандалска.

Никой от участниците в срещата не пожела да направи коментар пред журналистите, които чакаха на тротоара пред централата. По-рано днес отговарящия за връзките с обществеността в Мултигруп Димитър Недков заяви, че ако има публична информация за евентуални решения, то тя ще бъде разпространена официално до всички медии.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?