Дарина Павлова обяви:MG корпорация не се продава, нито се променя

Всичко съградено от Илия Павлов е собственост на фамилния тръст ПАВЛОВИ и са изключени промени в управлението и ръководството на MG Корпорация. Това заявява в писмо до БТА съпругата на убития в петък бизнесмен Дарина Павлова. "Отнеха живота на съпруга ми, бащата на моите деца, създателят и лидера на Корпорация МГ. Задължена съм пред неговата светла памет да заявя, че мисията му продължава", декларира още тя.

Вдовицата на убития пристигна от САЩ, където семейство Павлови живее, в София събота следобед и това писмо е първата ѝ публична проява оттогава.

Павлова напомня, че както и до настоящия момент, MG Корпорация се управлява от основаната от Илия Павлов компания MG AM Co" (MG Asset Management Company), която се ръководи от борд на директорите в състав: Илия Павлов - председател, Бояна Попова - заместник-председател и изпълняващ длъжността председател на борда, Борислав Геновски - изпълнителен директор,. Майкъл Дешено - изпълнителен директор и членове Браян Дженкинс, Герхард Баум, Николай Вълканов, Недялка Сандалска и Павел Найденов, баща на убития Павлов.

Съгласно волята на Илия Павлов, мисията на управляващата компания продължава да бъде максимизиране на стойността на активите и защита на интересите на акционерите, посочва в писмото Павлова. Тя заявява, че Илия Павлов е оставил ясна и точно разчертана визия за развитието на MG за поколения напред, която ще бъде осъществена от неговото семейство и съратниците му.

По думите ѝ Илия Павлов ще остане в историята като "истински мъж с модерно мислене и разбиране за значимите стойности на смисъла на човешкия живот".

Над три часа заседаваха днес основните фигури в съвета на директорите на Мултигруп заедно със съпругата на Илия Павлов Дарина. Срещата започна в 10 ч. в централата на групировката. Пръв, към 13.30 ч., от сградата излезе бащата на Павлов Павел Найденов, а 15 минути по-късно си тръгна и Дарина Павлова, придружена от голямата дъщеря на Илия Павлов от първия му брак. Ауди-то на Дарина бе съпроводено от кола с охраната ѝ. Към 13.50 ч. си тръгна и изпълнителната директорка на "Балкантурист" Нели Сандалска.

Никой от участниците в срещата не пожела да направи коментар пред журналистите, които чакаха на тротоара пред централата. По-рано днес отговарящия за връзките с обществеността в Мултигруп Димитър Недков заяви, че ако има публична информация за евентуални решения, то тя ще бъде разпространена официално до всички медии.

Споделяне

Още от България