"Дървото на будителите" пуска корени в двора на БНР

Сн. БНР

Чинарът, подарен от Будителите на 2019 г. - Никола Рахнев и Гората.бг - бе засаден в двора на Българското национално радио точно в 12.30 ч. на 8 ноември.

Изпълнявайки волята на дарителя, хората от обществената медия – журналисти, всички директори, членовете на УС и представители на Гората.бг, се събраха по обед в двора на "Старата къща" (както е известна сградата на БНР на бул. "Драган Цанков"-бел.ред.).

Изборът на дървото чинар носи символ, споделиха будителите на годината, пожелавайки ни дълголетие, устойчивост и мир, съобщиха от общественото радио. Искрено запалени от идеите на Гората.бг, директорът на програма "Христо Ботев" Кирил Калев, обеща да засадим още 84 дървета в допълнение към чинара, за да станат 85, колкото години ще празнува БНР след няколко месеца.

На церемонията присъства лесовъдът Олга Николова, част от проекта Гората.бг, която даде ценни съвети. Тя сподели за инициатива, в която всеки от журналистите да дари сума, с която да се закупи дърво, а парите да отидат в подкрепа на деца в неравностойно положение.

С инициативата "Будител на годината", намерила свой дом в БНР и програма "Христо Ботев", самото радио се окрили да продължи с будителски идеи и от едно дърво – да създаде алея или гора. След консултация със Столичната община и отново с професионализма и сърцатостта на Гората.бг БНР ще търси място за своите 85 нови дървета.

В чувствителен момент за Националното радио засаждането на чинара и продължението в гора стават символ на обединение и единство за работещите в медията.

Споделяне

Още от Общество