Дързък грабеж на банков автомобил в Божурище

Дързък грабеж на банков автомобил в Божурище

Неизвестни лица са извършили в сряда вечерта обир на брониран автомобил, извършващ превоза на суми в брой. Задигнати са няколко сака с пари, като точната сума все още не се знае, но по предварителни данни става дума за голяма сума.

Обирът е станал след 20 часа на паркинга на магазина за битова техника “Техномаркет” – Божурище на бул. “Европа”.  Двама от служителите на охранителната фирма, пазещи автомобила, с който се извозва оборотът от търговски обекти, слезли от него, заключили го и отишли да вземат парите от магазина. Дотогава в колата вече имало събрани оборотите на други търговски обекти.

Според първоначалното им обяснение, след това на излизане от магазина забелязали мъж, който бягал с два сака към паркиран наблизо автомобил. Задната врата на колата инкасо била разбита. Охранителите стреляли със законно притежаваното си оръжие по човека, но той успял да скочи в колата и да изчезне.

След получения сигнал веднага на мястото на инцидента е изпратен полицейски екип, който в присъствието на прокурор е извършил оглед. Около 20.30 часа в Девето РПУ било получено съобщение за опожарен автомобил “Фолксваген голф” близо до микроязовира на с. Мало Бучино. При извършения оглед и последвалата проверка се оказало, че фолксвагенът е откраднат и обявен за издирване през септември миналата година.

В четвъртък сутринта от полицията съобщиха, че автомобилът инкасо е на Първа инвестиционна банка. От банката успокоиха клиентите си, че открадната сума, независимо от размера ѝ, е застрахована.

Столичната дирекция “Полиция” започва проверка на охранителната фирма за спазването на режима и изискванията при осъществяването на инкасовата дейност. И днес продължават оперативно-издирвателните действия на столичните криминалисти по разкриването на авторите на кражбата.

Споделяне

Още от България