Дързък обир на блиндирана кола във Франция

Бронирана кола на компания за транспорт на ценни пратки и пари е била атакувана от шестима въоръжени лица близо до Марсилия, Франция, предадоха френските медии. Обирът, при който не е пострадал никой, въпреки че се е завързала престрелка между нападателите и охранителите, е извършен сутринта в понеделник. Задигнати са най-малко 4 милиона евро, по предварителна информация.

Според разследващите нападението е било извършено минути, след като колата е натоварила пратка от 8 млн. евро от индустриална зона и се е отправила към клона на Банк дьо Франс в Тулон.

Нападателите блокирали пътя с джипове и така принудили буса да спре. Светкавично са взривили задната му врата и са отмъкнали две от четирите ковчежета с пари, всяко от които съдържа по два милиона евро. Според други информации нападателите са отмъкнали и четирите ковчежета.

В момента, когато са се качвали в колите, последвала кратка престрелка с охранителите на буса, но никой не е пострадал. Две от изоставените на мястото на нападението коли били запалени още при изтеглянето на грабителите. 

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?