Държавата даде стадион "Българска армия" на ЦСКА

Свилен Нейков, Димитър Борисов и Венци Живков сн.БГНЕС

Собствениците на ЦСКА от фирма "Титан" взеха във вторник на концесия за 20 години стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Това стана възможно, след като клубът покри задълженията си към държавата.

Собствениците на ЦСКА ще трябва да инвестират 1.6 милиона лева още през първата година като пълноправни концесионери. До края на концесията ЦСКА трябва да инвестира общо около 20 млн. лева.

Специална комисия от министерството на спорта ще наблюдава как ЦСКА спазва своя инвестиционен план. При неизпълнение концесията може да бъде развалена.

Министърът на спорта Свилен Нейков заяви, че държавата е направила всичко необходимо, за да бъде доволен клубът и отсега нататък остава само червените да спазят инвестиционните си задължения, залегнали в договора.

Първите ремонти, които ЦСКА трябва да извърши по стадиона, са свързани с реконструкцията на съблекалните, седящите места и входовете.

"Това са най-належащите ремонти, от които стадионът се нуждае. Имаме желание и намерение да позволим на други спортове също да се развиват на базата. Провели сме разговори с федерацията по лека атлетика за използването на пистата, както и с клуба на Илиана Раева и федерацията по художествена гимнастика, които искат да им дадем баскетболната зала, за да я стопанисват. Ако ЦСКА се класира за УЕФА, (турнира Лига Европа – бел. Ред.) през другото лято ще играе мачовете си на "Армията", заяви единият от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов.

"За пръв път от 1948 година насам ЦСКА е собственик на дома си. Досега винаги базите са били собственост или на държавата, или на военните, или на някой друг. Сега имаме възможност най-накрая да се разполагаме с дома си и трябва да осигурим на нашите футболисти и юноши по-добри условия за подготовка", заяви съсобственикът на сметопочистваща фирма "Титан".

Споделяне

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?