Държавата назначи прокурист в Пловдивския панаир

Държавата назначи прокурист в Пловдивския панаир

В ръководството на „Международен панаир-Пловдив" е назначен прокурист, който да защитава държавния интерес в дружеството, в което в края на 2006 г. влезе като акционер общинско-частното дружество „Пълдин туринвест". Това решение е било взето на провело се късно снощи заседание на Съвета на директорите на дружеството, съобщиха в петък от Министерството на икономиката и енергетиката, което притежава 51 на сто от Пловдивския панаир.

Държавата остана без свой представител в дружеството, след като на 17 януари Георги Гергов – частният акционер в „Пълдин туринвест", който стана съизпълнителен директор през декември, освободи другия шеф на панаира Йордан Радев. От министерската квота Радев бе преминал в общинско-частната, съвместявайки държавния интерес с този на другия акцицонер. След освобождаването на Радев от Министерството на икономиката и енергетиката обявиха, че няма да оставят дружеството без свой представител.

Така по предложение на председателя на Съвета на директорите на панаира и заместник-министър на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова е било решено да се назначи прокурист на дружеството. За длъжността е одобрена Паулина Жекова Търновалийска, която от 2003 г. работи в „Международен панаир - Пловдив” в отдел „Маркетинг и продажби”. От 1993 г. до 2003 г. Търновалийска е била счетоводител и данъчен инспектор в Териториална данъчна дирекция – Пловдив, а през 1989 г. – 1990 г. е работила като счетоводител в „Международен панаир - Пловдив”.

Разпорежданията на двамата изпълнителни директори от квотата на частните акционери – Георги Гергов и Веселина Пищялова, която замени Радев, ще са валидни само с подпис на прокуриста.
На практика г-жа Търновалийска ще изпълнява функциите на трети изпълнителен директор до акционерното събрание в края на март, когато вероятно ще влезе и в борда, коментира пред Дарик Гергов. Той призна, че е редно държавата да има свой представител в оперативното управление на панаира, но било невъзможно изпълнителен директор да стане някой от сегашните членове на борда от държавната квота, защото те са на различни постове в министерства или общински съветници.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес