Държавата се отказа да вдига цената на риболовните билети

Билетите за любителски риболов няма да поскъпват, каквото намерение е имало предишното ръководство на Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури" (ИАРА). Цените остават същите, съобщиха от Министерството на земеделието и храните в четвъртък, цитирайки зам.-министъра на земеделието и храните Валентина Маринова.

"Предишното ръководство на ИАРА е заложило 60% увеличение, но ние категорично го отхвърлихме”, заявява Маринова. Тя припомня, че от години на риболовците се издават годишен, шестмесечен, месечен и седмичен билет, чиято цена съответно е 25 лв., 15 лв., 8 лв. и 4 лв.

Изявлението у по повод медийни информации, че годишният риболовен билет ще поскъпне от 15 на 25 лв. и ще се въведат билетите за по-кратките периоди.

Маринова пояснява още, че за децата до 14 години и за хората с увреждания любителският риболов е безплатен. Половин такса заплащат младежите от 14 до 18 години и риболовците над 60 години за жените и 65 години за мъжете.

От началото на годината до края на юни са издадени общо 148 882 билета за любителски риболов, сочат данни на агроведомството.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?