Държавата се отказа да вдига цената на риболовните билети

Билетите за любителски риболов няма да поскъпват, каквото намерение е имало предишното ръководство на Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури" (ИАРА). Цените остават същите, съобщиха от Министерството на земеделието и храните в четвъртък, цитирайки зам.-министъра на земеделието и храните Валентина Маринова.

"Предишното ръководство на ИАРА е заложило 60% увеличение, но ние категорично го отхвърлихме”, заявява Маринова. Тя припомня, че от години на риболовците се издават годишен, шестмесечен, месечен и седмичен билет, чиято цена съответно е 25 лв., 15 лв., 8 лв. и 4 лв.

Изявлението у по повод медийни информации, че годишният риболовен билет ще поскъпне от 15 на 25 лв. и ще се въведат билетите за по-кратките периоди.

Маринова пояснява още, че за децата до 14 години и за хората с увреждания любителският риболов е безплатен. Половин такса заплащат младежите от 14 до 18 години и риболовците над 60 години за жените и 65 години за мъжете.

От началото на годината до края на юни са издадени общо 148 882 билета за любителски риболов, сочат данни на агроведомството.

Споделяне
Още от Бизнес