Държавата ще привлича китайски пенсионери на почивка у нас

Държавата ще привлича китайски пенсионери на почивка у нас

Китайски пенсионери може да идват на почивка у нас по социални програми. Това е предвидено в меморандума за сътрудничество между България и Китай в сферата на туризма, който беше одобрен от правителството.

Целта на подписването на документа между българското Министерство на туризма и китайската Национална администрация по туризъм е "засилване на китайския туристически поток към България", е посочено в правителственото съобщение.

Двете страни ще проучат и възможностите за прилагането на китайски социални програми с цел привличане на повече туристи от Китай у нас, включително на хора на възраст над 65 години, се казва още в съобщението.

Предприятията в двете страни ще бъдат насърчавани да инвестират в проекти, които ще подобрят туристическата им инфраструктура.

Предвижда се да бъдат разработени и проекти за общи туристически маршрути и съвместни туристически продукти между България и нейните съседни държави, които ще са насочени към китайския пазар.

Ще се разширят и съвместните контакти между академичните общности под формата на обмен на опит, добри практики и обучение на туристически кадри.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?