Държавата вади 50 млн. лева за великденски добавки на пенсиите

Борисов: Понеже истински си обичаме пенсионерите, ще ги заделим тези пари

Държавата вади 50 млн. лева за великденски добавки на пенсиите

Великденски добавки за пенсионерите ще има. Премиерът Бойко Борисов съобщи в неделя, че е разпоредил финансовият министър Владислав Горанов да пусне постановление за бонуса.

"Отделно ние, въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни добавки. Сега приходите са ни по-добри в тези два месеца, казал съм на финансовия министър да готви по 100 лв. за Великден”, заяви премиерът. По думите му на държавата ще са необходими 50 млн. лева.

"Има пари. Постъпленията от митниците са 90 млн. повече, а от данъчните със 70 млн. повече в сравнение със същия период за миналата година. И понеже действително истински си обичаме пенсионерите, ще ги заделим тези пари", каза Борисов.

Той отново напомни, че още предишното му правителство с идването си на власт започнало да плаща високи пенсии. "И сега не искам да им давам възможност да се упражняват на наш гръб, защото ние 4 години плащахме пенсиите, които те вдигнаха без да има обезпечение. По същия начин направиха и със закона за МВР - вдигнаха заплатите без да има никъде обезпечение, каза премиерът. И сега ние трябва да намерим пари - това е подло и пупoлиско действие - вдигаш без да имаш пари и след това гледаш сеира на другите", коментира Борисов.


Бойко Борисов коментира и новия заем от 16 млрд. лв. Той бе категоричен, че остатък няма.

"Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа, какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16-те млрд. лв – 12 млн.лв. – стар дълг и другите четири ако ги платим веднага, те няма да стигнат с около 2 млрд. лв. – 300 млн.лв. имаме за влакове – не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати”, попита Борисов.

"Парите не ги взима ГЕРБ и не ги взима да ги харчи”, коментира още премиерът.

Споделяне

Още по темата

Още от България