Държавен сайт ще бори имотните измами

Диана Ковачева представи новия сайт под погледа на премиера, сн. БГНЕС

Нов информационен сайт към Агенцията по вписванията ще помага на чужденците при покупка на недвижими имоти у нас. Целта е да се ограничат измамите с имоти, каза министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Сайтът вече е активен. На него има информация за реда и условията за придобиване и управление на недвижими имоти, кои са компетентните органи и какви са процедурите.

 

Порталът осигурява директно онлайн обслужване на гражданите, както и възможност за препращане на получени сигнали до съответното ведомство. Когато въпросите са от компетентността на Агенцията по вписванията, отговорите ще се получават до 24 часа, а при препращане до друга институция до няколко дни.

 

За изготвянето на сайта са похарчени 30 хил. лв. от държавния бюджет.

 

“Британското посолство настоява две години за изработването на подобен сайт, а Министерството на правосъдието се справи за шест месеца“, каза премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че от 5 декември стартира нова услуга, с която чрез SMS ще бъдат уведомявани собственици при всеки опит да се извърши каквато и да е сделка с техен имот.

Споделяне

Още от Имоти