Държавен служител задържан заради 1 млн. лв., съобщи вътрешният министър

Арестуван е държавен служител във финансовия сектор за престъпно облагодетелстване от 1 милион лева, съобщи във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов. За да осигури съдействието на своя пряк ръководител, той му се е отчитал с 30 хиляди лева всеки месец.

Цветанов не изключи в сряда да бъде арестуван и шефът му. Вътрешният министър отказа да съобщи името на задържания с мотива, че все още се събират доказателства и се разпитват свидетели. При това положение не стана ясно защо вътрешният министър изобщо съобщава за акцията.

Цветанов се похвали във вторник и с акция в Габрово, при която са задържани петима души по обвинения в участие в схема за източване на ДДС. Те са действали по добре познатата схема като са регистрирали фиктивни фирми на името на социално слаби роми. В продължение на две години те са успели да източат около 2 милиона лева от бюджета.

Без да знаят за какво става дума, ромите са получава между 300 и 500 лева месечно за това, че са оказали съдействие при регистрацията на фирмите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?