Държавен терен в с. Герман се подготвя за индустриална зона

Държавен терен в с. Герман се подготвя за индустриална зона

Терен на метрологичния институт в софийското село Герман ще бъде вкаран в капитала на държавната Национална компания "Индустриални зони", реши правителството на заседанието във вторник.

Имотът е с площ 19.5 дка и върху него има седем сгради, които са били използвани от Българския институт по метрология, но той вече не се нуждае от тях.

Сега той ще бъде вкаран като непарична вноска в капитала на фирмата, развиваща индустриалните зони у нас. Целта е на него да бъдат привлечени инвеститори за изграждане на производства или друг тип дейности в тази зона.

Правителството също така е предоставило на Министерството на здравеопазването имот от 4.7 дка във Велико Търново, на който да се изгради център за специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи, който се финансира по европроект.

С друго решение кабинетът прие преобразуването на сградите на Аграрно-техническата професионална гимназия в Златица и на Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Хр. Ботев“ в Перущица в общинска собственост. Причината е, че учебните заведения, които досега са били в системата на земеделското министерство, стават общински.

"Български пощи“ пък получи правото да продаде чрез търг имоти във Варна, Търговище и Павликени. Това са шест апартамента с площ между 40 кв. м и 100 кв. м и гараж от 19 кв. м, които не са необходими за основната дейност на дружеството. С продажбата им ще бъдат реализирани приходи, необходими за изпълнение на бизнес плана на "Български пощи“, посочват от правителствената пресслужба..

Споделяне

Час Пик

Фиксинг
25 февруари 2021
EUR 1.9558
USD 1.6103
CHF 1.7734
GBP 2.2734