Държавен терен в с. Герман се подготвя за индустриална зона

Държавен терен в с. Герман се подготвя за индустриална зона

Терен на метрологичния институт в софийското село Герман ще бъде вкаран в капитала на държавната Национална компания "Индустриални зони", реши правителството на заседанието във вторник.

Имотът е с площ 19.5 дка и върху него има седем сгради, които са били използвани от Българския институт по метрология, но той вече не се нуждае от тях.

Сега той ще бъде вкаран като непарична вноска в капитала на фирмата, развиваща индустриалните зони у нас. Целта е на него да бъдат привлечени инвеститори за изграждане на производства или друг тип дейности в тази зона.

Правителството също така е предоставило на Министерството на здравеопазването имот от 4.7 дка във Велико Търново, на който да се изгради център за специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи, който се финансира по европроект.

С друго решение кабинетът прие преобразуването на сградите на Аграрно-техническата професионална гимназия в Златица и на Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Хр. Ботев“ в Перущица в общинска собственост. Причината е, че учебните заведения, които досега са били в системата на земеделското министерство, стават общински.

"Български пощи“ пък получи правото да продаде чрез търг имоти във Варна, Търговище и Павликени. Това са шест апартамента с площ между 40 кв. м и 100 кв. м и гараж от 19 кв. м, които не са необходими за основната дейност на дружеството. С продажбата им ще бъдат реализирани приходи, необходими за изпълнение на бизнес плана на "Български пощи“, посочват от правителствената пресслужба..

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?