Държавна сигурност нямала връзка с генезиса на Мултигруп

Държавна сигурност няма нищо общо със създаването на Мултигруп, фирмата не е финансирана чрез ДС, заяви пред Дарик радио бившият шеф на 6 отдел на 6 управление в ДС Димитър Иванов, първият бизнес партньор на Илия Павлов още в края на 80-те години.

Илия павлов не е финансиран от ДС, той просто пръв в България започна да работи и умееше да работи с кредити, каза Димитър Иванов.

Според Димитър Иванов причините за убийството се дължат на обстановката в държавата, във възможността безнаказано да се убива независимо кой стои срещу дулото - дали обикновен гангстер, дали политик като Андрей Луканов или едър бизнесмен като Илия Павлов. В България се създаде един свободен пазар на убийствата, който функционира и който не се разкрива, това води до много леко взимане на нови жертви, допълни той.

Иванов отрече версията убийството на Павлов да е свързано с покушението на бившият премиер Андрей Луканов. Ден преди фаталният изстрел, Павлов даде показания по делото за убийството на Луканов.

Между Илия Павлов и Андрей Луканов имаше както симпатия, сходство на възгледите им по някои въпроси на бизнеса с Русия, имаше и разминаване и в известен смисъл конкуренция, но не вярвам това да е версия за убийството на Павлов, коментира Димитър Иванов.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?