Държавната администрация подписа 5 договора за е-правителство

Договори с пет компании за доставка на оборудване, софтуер, интернет трафик и др. дейности за изграждане на електронното правителство у нас, подписа Министерството на държавната администрация и административната реформа. Това съобщиха от ведомството във вторник.

"Ай Би Ес България" ще достави 1200 настолни и 100 преносими компютъра на обща цена от 1 026 000 лв. без ДДС. Оборудването трябва да пристигне за пет дни

С БТК е подписан договора за интернет трафик за нуждите на Интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП). Срокът на изпълнение е абонаментно за 3 години. Общата цена е 71 604 лв. без ДДС.

"Сиенсис" трябва да достави, изгради, инсталира, тества и пусне в експлоатация на централизирана система за управление и наблюдение на ИТ ресурси на ИСЕП и свързаните с него обекти, както и обучение на персонал за експлоатация на системата.

Срокът на изпълнение е 6 месеца от подписване на договора. Общата цена е 998 998 лв. без ДДС.

Надграждането на единните гишета за работа с услугите та няколко администрации ще се извършва от "Видеомакс АВС", която ще има два месеца за реализация на договора, чиято цена е 297 000 лв. без ДДС.

"Безконтактни мултиплексорни вериги" ще изработи софтуер за система за обработка чрез единен фиш на 11 ГКПП, представляващи външни граници на ЕС. Срокът на изпълнение е 140 дни от подписване на договора. Общата цена е 726 405.78 лв. без ДДС, се посочва в съобщението на пресцентъра на МДААР

Споделяне

Още по темата

Още от България