Държавният департамент публикува 2000 писма от електронната поща на Хилари Клинтън

Хилари Клинтън

Около 2000 писма от електронната поща на Хилари Клинтън от времето, когато бе държавен секретар на САЩ, бяха публикувани в интернет от Държавния департамент, съобщи Франс прес.

От всичките 1925 писма, получени или изпратени от Клинтън от март до декември 2009 г., е премахната всякаква чувствителна или поверителна информация. Те ще бъдат гледани под лупа от противниците на кандидатката на Демократическата партия за Белия дом, които ще търсят компрометираща информация или поне нещо, което да постави Клинтън в неудобно положение, посочи АФП.

Имейлите на Клинтън са в центъра на политическа полемика, откакто призна през март, че е използвала личната си поща за служебни цели от 2009 до 2013 г.

Държавният департамент обяви намерението си да публикува всички 30 000 съобщения, разпечатани на 55 000 страници. За това призова и Клинтън, която уверява, че работата ѝ е прозрачна и е използвала личния си имейл от чисто практични съображения.

Първата партида имейли бе публикувана през май. Те се отнасяха за Либия - тема, която живо интересува представители на Републиканската партия във връзка с атентата от 2012 г. срещу дипломатическата мисия на САЩ в Бенгази, при която загинаха четирима американски граждани.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?