Дъщеря на дипломат нападнала лекари от спешната помощ

Дъщеря на дипломат нападнала лекари от спешната помощ

Столичният Център за спешна помощ съобщи за нов случай на агресия над екип от линейка.

Ицидентът е станал в посолството на Украйна в София, предаде радио "Дарик".

 Спешните лекари били забавени на входа на посолството от проверяващите и дипломатът, за когото бил подаден сигналът, починал.

В момент на афект дъщеря му се нахвърлила върху медиците с юмруци и ритници.

Сигналът за влошено състояние на 39-годишен дипломат в посолството на Украйна е бил подаден в неделя вечерта. Спешните медици са пропътували разстоянието от Сточна гара до кв. "Овча купел" за 10 минути. Над пет минути обаче им трябвали, докато преминат проверките на входа на посолството, след които заварили пациента починал.

"Проследихме GPS-а на линейката, пътували са със сирени и светлини, за 10 минути са стигнали. Имало е забавяне 5-6 минути на входа, защото това е посолство и трябва да се извършват необходимите действия за проверка. В момента, в който екипът ни е отишъл, човекът е бил починал. Въпреки това нашият лекар е направил пълния обем реанимационни действия. Всичко възможно сме направили", обясни за случая Катя Сунгарска, пресаташе на Спешния център.

"Що се отнася до самия инцидент - нашият лекар е извикал полиция, те са дошли, извадили са екипа. Искали са им обяснения, написали са. И от тук на сетне тези органи трябва да си свършат работата", допълни тя.

Сериозни наранявания спешният лекар и парамедикът нямат, не е ясно обаче каква е била причината за смъртта на дипломата.

От украинското посолство към момента не са публикували официална позиция.

Споделяне

Още от България