Дъщеря на милионер ще лежи в затвора заради безредиците в Лондон

Лора Джонсън - дъщеря на английски милионер ще лежи две години в затвор заради участие в грабежи от магазини по време на безредиците в Лондон през 2011 г. , съобщи ИТАР-ТАСС.

 

Мнозинството от участниците в уличните безредици в английската столица и други големи градове бяха младежи от бедни семейства или деца на имигранти, затова случаят с Лора Джонсън привлече общественото внимание, отбелязва агенцията.

 

Лора е студентка, завършила с отличен успех основното си образование. Произхожда от семейство на милионери и няма материални затруднения.

 

По време на масовите безредици е задържана от полицията, като в колата ѝ са открити откраднати от магазините телевизори, микровълнови печки и мобилни телефони на обща стойност 5000 британски лири (около 8000 долара).

 

20-годишната Джонсън обяснява, че не е имала намерение да участва в обирите, а била въвлечена случайно в безредиците.

 

Родителите ѝ написаха писмо до съда с молба да прояви снизходителност към дъщеря им. Те обясниха поведението ѝ с психологически проблеми. След като се разделила с приятеля си, Лора изпаднала в депресия и се опитала да се самоубие. Въпреки това съдът взе строго решение и осъди студентката на затвор.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?