Дъщерята на Сакскобургготски роди първото си дете в София

Дъщерята на Сакскобургготски роди първото си дете в София

Калина, дъщерята на лидера на НДСВ и бивш български цар Симеон Сакскобургготски, роди първото си дете в София. Малко след 7 ч. сутринта на 14 март Симеон се сдоби с 11-то внуче, момче, за което се твърди, че е най-дългоочаквано и може би ще носи неговото име.

Калина е единствената дъщеря в семейството на Маргарита и Симеон Втори, които имат четирима сина, всички от тях женени и с деца. Калина, титулувана от българските медии като “княгиня” и която е любим обект на папараците в Испания, получи по-специална роля в публичното утвърждаване на новия образ на баща си. След като Симеон Втори се завърна в България след десетилетия изгнаничество и реши да скъса с династичното си минало, като влезе в политиката като министър-председател през юни 2001 г., година по-късно той организира сватбата на Калина в родината си. На тържествата в резиденция “Царска Бистрица” се събраха не само представители на аристократични фамилии от цяла Европа, но и цялото тогавашно българско правителство и депутати от НДСВ. Президентът Георги Първанов и съпругата му бяха на масата на младоженците заедно с родителите на Калина.

Калина и избраникът ѝ Антонио Муньос Валкарсел са първата брачна двойка в цялата история на България, получила благословия от православната църква, след като е сключила брак според католическия ритуал.

Слуховете, че Калина е бременна, бяха широко отразени от жълтата преса, която настървено я преследва и публикува снимки от различните стадии на бременността ѝ. Когато се разчу, че смята да ражда в родината на баща си, част от българските медии използваха случая да представят на зажаднелите за “царски” клюки читатели разточителни разкази, догадки и картинки за предстоящото събитие.

От 12 март, когато се очакваше да се роди първото “царско бебе” в България от 70 години насам, фоторепортерите влязоха в режим на извънредно положение, за да разберат къде точно ще ражда Калина и къде е настанено семейството.

В сряда сутринта личният прессекретар на фамилията Сакскобургготски Галя Дичева обясни, че бебето се е появило по-рано от очакваното, тъй като Калина е трябвало да роди поне след седмица. Китин Муньос присъствал на раждането в болница “Лозенец”, където по-късно отишли щастливите баба и дядо.

Калина е родена на 19 януари 1972 в Мадрид, където завършва френски лицей и английски колеж, а после следва в Лондонската академия по изкуствата и филология в Германия. Китин е със 17 години по-възрастен от съпругата си, отдаден на морски експедиции с първобитни плавателни съдове по примера на норвежкия изследовател Тур Хейердал. Семейството често привлича интереса на испанските медии, които определят Калина като екстравагантна, провокативна и странна, не на последно място заради честите експерименти с външния вид. Преди десетина годни тя се беше обръснала нула номер заради бас, а в последно време има увлечение към грим тип котка.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?