Дъщерята на Тръмп Иванка вече е назначена за негов сътрудник в Белия дом

Дъщерята на американския президент - Иванка Тръмп, се присъединява официално към администрацията на баща си ще работи в Белия дом като държавен служител, но без да получава заплата. Нейната длъжност е сътрудник на президента, съобщи Белият дом в четвъртък.

"Първата дъщеря" на САЩ (както наричат Иванка по аналогия с "първата дама") очевидно се опитва да разсее критиките, свързани с досегашния ѝ неформален статут в Белия дом.

35-годишната Иванка Тръмп обяснява, че получава статута на държавен служител, за да бъде подчинена на същите правила, както и всички други федерални служители.

Миналата година тя взе активно участие в предизборната кампания на баща си и сега е негов съветник с нарастваща роля. Нейният съпруг Джаред Къшнър по-рано бе назначен за старши съветник на президента. И двамата съпрузи вече имат свои кабинети в Белия дом.

Иванка Тръмп многократно присъства на официални срещи и събития с участието на президента. Така например по време на визитата на германския канцлер Ангела Меркел по-рано този месец, Иванка седеше редом до Меркел на кръглата маса.

Споделяне

Още по темата

Още от България