Дъстин Хофман също се оказа замесен в сексскандал

Дъстин Хофман

Актьорът Дъстин Хофман стана поредното голямо холивудско име, обвинено в сексуален тормоз. Писателката Ана Греъм Хънтър, стажувала в телевизионната продукция с негово участие "Смъртта на търговския пътник" през 1985 г., описа пред "Холивуд рипортър" как актьорът я третирал унизително и я опипвал в продължение на седмици на снимачната площадка.

По това време Греъм била на 17 години. Тя публикува части от дневника си от онова време, в който се посочва, че още в началото на снимките актьорът я накарал да занесе столове в стаята му, където тя заварила дъщеря му и друга асистентка, правеща му масаж на врата. Той ѝ предложил да се включи в масажа, което тя направила. След това дъщеря му и другата асистентка излезли и той поискал от Хънтър масаж на стъпалата. След опит да се измъкне, тя все пак се съгласила. През цялото време обаче той открито флиртувал с нея и опипвал задника ѝ.

Цитат от дневника на сегашната писателка разказва: "Една сутрин, когато отидох да взема поръчката му за закуска, той се ухили и поиска "твърдо сварено яйце и мек клитор". Антуражът му избухна в смях, а аз си тръгнах, загубила ума и дума. После се затворих в тоалетната и заплаках."

Хънтър разказва и как друга асистентка питала Хофман какво иска за обяд, а той заявил: "Лявата ти гърда". Когато тя му казала, че е отвратителен, той отвърнал: "Добре, тогава
дясната", след което момичето го нарекло "прасе" и си тръгнало.

"Днес, когато придружавах Дъстин до лимузината, той посегна на задника ми четири пъти. Всеки път го удрях, силно, и му казвах, че е дърт мръсник. Той обаче свали шапката си, показа ми обръсната за филма глава и заяви, че е млад мръсник, тъй като има коса", гласи друг цитат от дневника на Хънтър. Тя допълва, че ако продуцентът е бил видял как удря Хофмън е щяла да бъде уволнена.

Момичето се оплакало на прекия си началник, но ѝ било отговорено да търпи в името на филма.

"Днес, когато съм на 49 години, разбирам, че поведението на Хофман се вписва идеално в общия модел на онова, на което жените са подложени в Холивуд. Той беше агресор, аз бях дете, това беше сексуален тормоз", обобщава писателката.

Хофман, който тази година празнува 80 г., се извини за поведението си.

"Уважавам жените и се чувствам ужасно, че нещо, което може да съм направил, я е поставило в неудобно положение. Съжалявам. Аз не съм такъв човек", посочи актьорът в изявление.

"Гардиън" припомня, че репутацията на Хофман не е идеална. Известен е с това, че на снимките на "Крамър срещу Крамър" удря екранната си партньорка Мерил Стрийп, за да ѝ "помогне" с изпълнението на трудна сцена и я тормози с разговори за смъртта на приятеля ѝ. Развеждах се, купонясвах с много наркотици и това ме бе изпразнило до крайност, оправда се навремето актьорът.

Споделяне

Още от Общество