Датският парламент спря предизборен клип, използващ секс и насилие като стимул да се гласува

Датският парламент спря предизборен клип, използващ секс и насилие като стимул да се гласува

След бурни реакции в социалните медии, датският парламент свали от страницата си скандален видеоклип, чиято цел беше да използва сцени на секс и насилие, за да окуражи младите хора да гласуват на евроизборите. Парламентът като институция в бъдеще ще показва по-голяма грижа за нещата, които се публикуват от негово име, заяви председателят на парламента Моген Ликетоф.

 

Анимационният 90-секунден клип бе качен във видеоканала на парламента в YouTube и Facebook, но просъществува само ден, преди да бъде свален във вторник. Основен герой във филмчето, насочено към гласуващите за пръв път младежи, е супергероят Воутмен (от англ. Voteman - гласуващ човек). Той е показан как мечтае за групов секс с пет жени, докато гледа телевизия.

След поява на новина за евроизборите обаче той осъзнава, че е сгрешил, като не е гласувал, и е пропуснал възможността да повлияе на решаването на важни теми като промените в климата или химикалите в детските играчки.


Разгневеният герой принуждава с бой младежите, които не упражняват правото си на глас, да отидат пред избирателните урни. Говорител на датския парламент коментира, че според него клипчето съдържа суров, но приемлив хумор. Той обаче призна, че реакциите в социалните медии са били силно противоречиви и че занапред датският парламент ще трябва да бъде по-внимателен в комуникационните си кампании.

 

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?