Датският принц Фредерик не бе пуснат в австралийски бар

Датският престолонаследник принц Фредерик не бе допуснат в бар в Австралия, тъй като не носел документ, доказващ, че е на необходимата възраст, предаде ДПА, като се позова на местни медии.
 
Четиридесет и девет годишният наследник на датския престол искал да посети Джейд Буда бар в Брисбън през уикенда. Принцът останал смаян, когато му казали, че той и неговите придружители се нуждаят от съответната идентификация, за да влязат, съобщава "Куриер мейл".
 
Принцът и неговата компания си тръгнали и се върнали 15 минути по-късно, подкрепени от седем дипломати, които да уверят мениджъра на заведението, че отговарят на изискванията за възраст.
 
Щатът Куинсланд има строги закони за алкохола, които изискват идентификация с шофьорска книжка или паспорт за достъп до заведения след полунощ в някои квартали. Този закон бе въведен през юли, за да "намали риска от свързани с алкохол вреди". 
 
Съсобственикът на бара Фил Хоган нарече закона "глупав" и "кошмарен от гледна точка на туристите".
 
Известно е, че принц Фредерик е срещнал съпругата си Мери Доналдсън, която е родена в Австралия, в бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 г.
Споделяне

Още от Свят