Дъждът предизвика серия тежки катастрофи, четирима загинаха

Верижни сблъсъци блокираха движението по магистрала "Хемус" и главен път Е-79

Верижната катастрофа в Кресна. Сн.: БГНЕС

Влошеното време в първите дни на септември за пореден път стана причина за серия тежки катастрофи в цялата страна, при които загинаха четирима души, а няколко други бяха ранени.

Верижна катастрофа в тунела "Витиня" пък предизвика километрично задръстване на магистрала "Хемус". Засега от МВР съобщават за един загинал мъж, който е бил затиснат от ламарини в колата си при сблъсъка.

Според първоначалната информация тежкият инцидент е предизвикан от удар между два ТИР-а и четири автомобила. Движението по магистралата в посока София – Варна продължава да е блокирано.

По-рано през деня двама души загинаха при челен удар край Севлиево, съобщиха още от МВР. Катастрофата е станала около 13.00 часа по пътя София-Варна, в района на Севлиево, когато "Тойота Корола", движеща се към София, е навлязла в насрещното платно на ляв завой и се е ударила в камион "Ивеко". По първоначална информация, при инцидента са загинали двама мъже, пътували в колата.

Около половин час по-рано седем автомобила участваха във верижна катастрофа в Кресненското дефиле. Инцидентът затвори за 2 часа главния път Е-79. В 12.30 часа на 2 км след ханчетата, в посока Кресна, на десен завой и мокра пътна настилка челно се блъскат два автомобила. "Ауди" с гръцка и "Мерцедес" с българска. В тях се нанизват още 5 автомобила, два от тях микробуси на СОТ.

За да избегне сблъсъка с катастрофиралите два автомобила, единият от движещите се в пакет микробуси фолксваген на СОТ, минава вдясно през банкета и се преобръща. Вторият е ударен отпред. В спрелите автомобили са блъскат други, първи бе вдигнат единият от катастрофиралите два буса на СОТ 161.

За щастие, пострадала е само 55-годишна гъркиня, която е транспортирана до болницата в Благоевград. Движението бе пуснато в едната лента в посока Симитли и Благоевград в 14.00 часа. Натрупалите се от двете страни опашки бяха километрични, съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация от МВР.

26-годишен мъж загина около 22.30 часа във вторник на главен път Е-79, в участъка между Кресна и Долна Градешница. Шофьорът изгубил контрол над колата на мократа пътна настилка.

При друга катастрофа, станала към 5.00 часа сутринта в сряда в участъка Гоце Делчев-Дъбница на пътя за Сатовча, автомобил е блъснал каруца. В резултат на сблъсъка са пострадали две жени от Дъбница.

Споделяне

Още от България