ДБГ инициира създаването на Младежки Реформаторски блок

Стефан Марков

Започваме действия по създаването на Младежки Реформаторски блок, обяви председателят на младежката организация на "Движение България на гражданите" Стефан Марков.

"Призоваваме за създаването на Младежки Реформаторски блок, защото нямаме време за губене. Младите хора имат нужда от писта за развитие, РБ е проект с бъдеще и като всеки такъв проект дългосрочно инвестира в следващото поколение", подчертава още в призива си Марков във фейсбук - страницата на МДБГ.

"Считаме за изключително важна консолидацията на Реформаторския блок, минаваща и през инициативата на младите хора в Блока. Нашите младежки структури са готови да работят за тази цел", казва още Стефан Марков, като допълва, че младежките организации са ядрото на всяка политическа партия.

Той добавя, че решението е взето от Изпълнителната комисия на МДБГ и е приветствано от ръководството на ДБГ.

Инициативната на партията на Меглена Кунева за създаване на допълнителна структура към Реформаторския блок идва година след като ДБГ и СДС бойкотираха конгрес на реформаторите, който трябваше да излъчи единен председател, както и на фона на опитите им да елиминират реалното влияние на Гражданския съвет на РБ, съставен от общественици и граждани, а не от партийци.

Марков обяви, че в най-кратък срок МДБГ ще инициира първата среща за създаване на Младежкия РБ и допълни, че младите в Блока ще дадат своя принос за добри резултати на Реформаторите на предстоящите местни избори.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?