ДБГ влиза в преговори за общ кандидат-президент на Реформаторите

Националният съвет на ДБГ даде мандат за преговори за общ кандидат президент на Реформаторите

Ръководството на "Движение България на гражданите" получи мандат от националния съвет на партията за старт на консултации за издигане на общ кандидат-президент на Реформаторския блок (РБ), съобщиха от политическата организация в неделя след среща, провела се през уикенда в Банско.

В следващия месец структурите на движението ще могат да представят своите виждания за профила на съвместния претендент.

От ДБГ заявиха, че препотвърждават ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори с акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление.

Логично Националният съвет на партията на Меглена Кунева обяви подкрепа за нейния проект на антикорупционен закон.

Лидерът на партията и вицепремиер коментирала, че кметовете, общинските съветници, общинските председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези, които провеждат истинските реформаторски политики - без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма, съобщават от пресофиса на партията.

Всеки, подкрепен от нас за управленска роля, трябва да е наясно, че имаме задачи в секторите на образованието, антикорупцията, икономиката, изборните правила, администрацията, електронното управление, енергетиката. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват, е казала още Кунева.

По думите ѝ ДБГ залага на консолидиране на Реформаторския блок. Ако друг иска нов политически проект, нека да си го прави, но не може да ангажира РБ през присъствие и блокиране на решения. Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата, е заявила още Кунева, визирайки явно обявените намерения на лидера на ДСБ Радан Кънев за създаване на нов политически проект.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?