ДДС върху SMS-и за благотворителност няма да пада, засега

ДДС върху SMS-и за благотворителност няма да пада, засега

Депутатът от левицата Мая Манолова даде да се разбере, че настоящият парламент няма да премахне ДДС върху SMS-и, които гражданите изпращат в подкрепа на благотворителни акции. Въпросът бе повдигнат от бившата "Мис България" Ивайла Бакалова, която заедно с лидера на "Новото време" Емил Кошлуков и режисьора Андрей Слабаков участва в настоящото издание на "ВИП Брадър" (VIP Brother) по Нова телевизия, което се рекламира като благотворително.

Трите шоу звезди в сряда отидоха в Народното събрание и се срещнаха с представители на всички парламентарни групи (без "Атака", които напуснаха парламента) и ги попитаха с какво ще помогнат в кампанията за деца с увреждания и в неравностойно положение.

Депутатите са обещали да предоставят минимум 10 на сто от заплатите си, което е поне 50 хил. лв. Парите ще бъдат преведени по банков път по съответните сметки, а организаторите на телевизионното шоу ще гарантират, че средствата ще отидат по предназначение, съобщи Кошлуков след срещата.

Ивайла Бакалова заяви, че за да бъдат насърчени хората да участват в благотворителни каузи, данъкът добавена стойност върху SMS-ите е добре да отпадне. Независимият депутат Антонела Понева каза, че такива предложения са били правени в рамките на настоящия парламент, но мнозинството ги е отхвърляло.

По този повод Мая Манолова от БСП призова: "Дайте да не прекаляваме" и заяви, че няма пречка да се правят дарение и при настоящия режим на облагане.

Споделяне

Още по темата

Още от България