Дебатът по ратификацията пропадна заради кабинета

В сряда по настояване на управляващите българският парламент трябваше да дебатира ратификацията на Бургас – Александруполис, на другия трансбалкански проект Бургас – Вльора, както и на обновения договор за магистрала “Тракия”, но вместо това депутатите си тръгнаха половин час преди обичайния край на работния ден. Причина за това е, че нямаше кой да докладва от името на МС, тъй като премиерът и част от министрите му са на предизборни обиколки.

Опозицията поиска в пленарна зала да присъства премиерът Станишев, който наблюдава лично Министерство на икономиката и енергетиката, докато министър Румен Овчаров е в отпуск заради корупционния скандал.

Междувременно при поименна проверка на кворума се оказа, че в залата са останали само 91 от 240 депутати, което не попречи на председателя на НС Георги Пирински да продължи заседанието, въпреки възраженията на опозицията.

Иван Сотиров (ОДС) обяви, че Пирински изпълнява партийна поръчка за бързо прокарване на споразумението за Бургас-Александруполис, което е в ущърб на българските интереси. “Срещу комисионна, за която ще се изпобиете в тройната коалиция, продавате договори и спогодби, които са неизгодни и българският народ ще трябва да ги плаща години”, каза той.  

Шефове на парламентарни комисии изчетоха становища, но без представител от правителството заседанието беше закрито по-рано.

Споделяне

Още от Бизнес