Дебитна карта вместо билет за метрото от 1 август

Дебитна карта вместо билет за метрото от 1 август

От 1 август в столичното метро вместо с билет вече ще може да се пътува и с дебитна карта от "Общинска банка", съобщиха от финансовата институция.

Безконтактната карта DEBIT MasterCard на банката разполага с транспортно приложение METROPASS. Чрез него пластиката ще може да се ползва и като превозен документ за метрото, след като картодържателят я зареди чрез банкомат на "Общинска банка", инсталиран на вход на метрото.

С картата ще се заплащат и зареждат определен брой пътувания, както се зареждат и в електронните карти за метро. Чрез меню в банкоматите на "Общинска банка" гражданите сами ще избират за колко пътувания да заредят картите си и ще могат веднага да ползват картата си за влизане в метрото.

За улеснение са монтирани нови 15 банкомата на различни метростанции по линия 1 и 2, посочват от "Общинска банка".

Дебитната карта се прочита безконтактно, само чрез доближаване до валидатора, както се прави и с електронната метро-карта. С новата услуга ще отпадне необходимостта пътниците да закупуват и носят отделна метро-карта.

От "Общинска банка" са подготвили и специална промоционална игра, при която на 20 печеливши картодържатели ще бъдат възстановени средствата на заредените пътувания.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?